Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wilt u een bijdrage leveren aan de wetenschap? Wij zijn altijd op zoek naar deelnemers! Hier leest u meer of het wetenschappelijk onderzoek dat wordt uitgevoerd bij het Behavioural Science Lab, hét lab voor de sociale en gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

In het Behavioural Science Lab wordt gewerkt met de nieuwste technieken op het gebied van sociaal en gedragswetenschappelijke onderzoek. Denk hierbij aan taakjes uitvoeren achter een computer, MRI onderzoek, EEG, oogbewegings metingen en Virtual Reality. De onderzoekers die actief zijn bij het BSL komen uit verschillende onderzoeksdisciplines, namelijk Psychologie, Communicatiewetenschap, Pedagogische en Onderwijswetenschappen en Sociale Wetenschappen. Alle onderzoeken bij het Behavioural Science lab zijn goedgekeurd door de Ethische Commissie van de faculteit Maatschappij en Gedrag of door een externe Medisch Ethische Commissie. 

Vergoeding

Voor veel onderzoeken in het Behavioural Science lab ontvangen deelnemers een vergoeding.  Er zijn ook onderzoeken die alleen beschikbaar zijn voor eerstejaars studenten die hieraan deelnemen binnen het curriculum. Op de inschrijfpagina van het onderzoek staat altijd beschreven wat de vergoeding is voor het betreffende onderzoek.