Tijdens groepsonderzoek zult u, afhankelijk van het type onderzoek, eerst naar een individuele ruimte met een computer gebracht worden, of direct naar een wat grotere ruimte waar u met andere deelnemers aan een tafel plaats kunt nemen. Instructies worden ofwel via de computer ofwel op papier gegeven. Bij groepsonderzoek worden gesprekken vaak opgenomen; via chat als de interactie online plaatsvindt, of met camera’s als u in een groep in een ruimte aan het overleggen bent. Dit wordt altijd van tevoren duidelijk aangegeven. Bij groepsonderzoek is het, zoals het woord al doet vermoeden, essentieel dat meerdere deelnemers zich hebben ingeschreven voor dezelfde afspraak. Dit is soms even puzzelen voor de onderzoekers. Zodra een planning rond is zult u hiervan op de hoogte worden gesteld door de onderzoeker.
Tijdens groepsonderzoek wordt er van u verwacht dat u de instructies goed leest en serieus en geconcentreerd de taken uitvoert. Bij groepsonderzoek is het extra belangrijk dat u op het afgesproken moment aanwezig bent- omdat het onderzoek in een groep plaatsvindt is het essentieel dat iedereen aanwezig is omdat er anders niet kan worden begonnen met het onderzoek. Als een van de geplande deelnemers niet komt, kan het onderzoek niet doorgaan. Dit is erg vervelend voor de andere deelnemers en de onderzoeker. Zoals bij elk onderzoek in het FMG Research Lab, is deelname geheel vrijwillig en kunt u op elk moment stoppen zonder opgaaf van redenen.
Meestal hoeft u voor groepsonderzoek geen speciale voorbereidingen te treffen. U zult van te voren van de onderzoeker informatie ontvangen, lees dit ruim voor de afspraak goed door zodat u de onderzoeker eventueel nog kunt contacteren met vragen.
Of u kunt deelnemen aan groepsonderzoek is afhankelijk van de doelgroep die gezocht wordt voor de lopende cubicle onderzoeken. De specificaties per onderzoek kunt u vinden op de pagina waar u zich kunt aanmelden voor onderzoek.