Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Meedoen aan cubicle onderzoek bij het Behavioural Science lab is meestal heel eenvoudig. Cubicle is een ander woord voor de ruimte waarin het onderzoek wordt uitgevoerd. U zult aan een bureau achter een computer plaatsnemen en via de computer verschillende taken uitvoeren. Het type taak hangt van het onderzoek af. Soms wordt u gevraagd u in een bepaalde situatie in te leven en vervolgens vragen te beantwoorden over hoe u zich in zo’n situatie zou gedragen. Vaak horen er een aantal vragenlijsten bij over uw mening, gedrag en/ of persoonlijkheid. Er kunnen ook andere soorten taken gebruikt worden, zoals het herkennen van plaatjes, het spelen van spellen (keuzespellen, memory achtige spellen), met de muis of toetsen reageren op bepaalde tekens die op het scherm worden aangeboden (en andere tekens negeren) of het kijken naar filmpjes waar weer vragen over gesteld worden. Met dit onderzoek krijgen gedragswetenschappers een indruk van de mening van menselijk handelen en denken in het algemeen voor verschillende situaties, die ze met elkaar kunnen vergelijken om meer inzicht te krijgen in hoe mensen denken en handelen.

Wat u kunt verwachten tijdens deelname 

Bij deelname aan cubicle onderzoek zal de proefleider u naar een kleine rustige ruimte brengen waar een bureau met een computer staat. De proefleider zal u vragen de informatie op het scherm te lezen en verder met rust laten tenzij u vragen heeft. Cubicle onderzoek wijst zich vanzelf, de instructies blijken duidelijk uit het computerprogramma. Er is altijd een proefleider in een naastgelegen ruimte aanwezig om u met eventuele vragen te helpen. 

Wat er van u wordt verwacht

Als u deelneemt aan cubicle onderzoek, wordt van u verwacht dat u geconcentreerd alle instructies leest en de taken serieus uitvoert. Concentratie is het belangrijkst, dus zorg dat er geen afleidende factoren zijn en u niet in tijdsnood komt. Zet de telefoon dus op stil en controleer van tevoren hoe lang het onderzoek duurt. Zoals bij elk onderzoek in het Behavioural Science lab, is deelname geheel vrijwillig en kunt u op elk moment stoppen zonder opgaaf van redenen.

Voorbereiden op het onderzoek

Meestal hoeft u voor Cubicle onderzoek geen speciale voorbereidingen te treffen. U zult van te voren van de onderzoeker informatie ontvangen, lees dit ruim voor de afspraak goed door zodat u de onderzoeker eventueel nog kunt contacteren met vragen. 

Kan ik aan Cubicle onderzoek deelnemen? 

Of u kunt deelnemen aan Cubicle onderzoek is afhankelijk van de doelgroep die gezocht wordt voor de lopende Cubicle onderzoeken. De specificaties per onderzoek kunt u vinden op de pagina waar u zich kunt aanmelden voor onderzoek.